Le site en francaisthis site in English

Welkom op La Longe

Op vakantie in de Dordogne - Périgord Noir

 Le Puy de La Longe

Marie Claude en Darnis LACHAUD heten u welkom in hun twee gîtes op de ‘Puy de la Longe’ , 400 meter van het dorp Badefols d'Ans.

Deze twee mooie houten vakantiehuisjes - de Fransen noemen het 'gîtes' - Ecureuil (Eekhoorn) en Soleil Couchant (Zonsondergang) zijn gelegen op een heuvel vanwaar je uitzicht hebt op de Limousin en het kasteel van Hautefort.

Er is een gemeenschappelijk zwembad voor de huurders van beide huizen.Voor hen die van vissen houden: Zij kunnen gebruik maken het privé meertje van Marie-Claude en Darnis. Daar vind je ook een overdekte picnic plek met tuinmeubels en een barbecue. Een uitstekende plaats om een ontspannen middag door te brengen.

Je kan langs een wandelpad naar het dorp lopen (500m). Er zijn een kruidenierswinkel, een warme bakker, 2 restaurants en een garage. Twee artsen en een apotheek vind je in Hautefort (8 km), waar ook een supermarket (Intermarché) en een bank (Crédit Agricole) zijn.

Badefols d'Ans ligt in de Périgord Noir halverwege Périgueux en Brive la Gaillarde, 15km van het departement Corrèze. De Dordogne is een van de mooiste departementen van Aquitaine. Voor de toeristen: Genieten van een heerlijk rustige omgeving, terwijl je tegelijkertijd vlakbij allerlei beroemde toeristische attracties bent: 8 km van het kasteel van Hautefort, 12 km van de druipsteengrotten van Tourtoirac, 25 km van het beroemde Lascaux (Montignac), 40km van Sarlat en 30km van de 'Vallée de la Préhistoire'.

Click here for an English version of this site - Cliquez ici pour une version française

Badefols d'Ans
Version française